Verkeersplan voor een locatie

Sommige locaties zijn grote publiekstrekkers. Denk daarbij aan attractieparken, maar ook woonboulevards, tuincentra of recreatiegebieden. Deze locaties hebben - in tegenstelling tot evenementen - vaak op een regelmatige basis te maken met drukte door bezoekers. Bijvoorbeeld op koopzondagen, in het weekend of op dagen met warm weer.

Feitelijk kan een topdag voor locaties als een soort evenement worden gezien: de normaal beschikbare infrastructuur is prima geschikt voor de dagelijkse openstelling, maar kan de drukte op topdagen niet aan.

Bij diverse locaties worden dan verkeersmaatregelen genomen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Denk aan het inzetten van verkeersregelaars, het uitbreiden van parkeerterreinen, enzovoort. Vaak wordt hierbij het maken van een plan vergeten, zo is onze ervaring.

Een voorbeeld hiervan is het inzetten van medewerkers als verkeersregelaars op een koopzondag. Bedenk hierbij dat indien deze medewerkers niet voldoen aan de wettelijke eisen, dat zij onbevoegd en dus onverzekerd optreden.

Het opstellen van een verkeersplan in samenwerking met bijvoorbeeld de gemeente, de politie en eventueel zelfs hogere overheden (provincie, Rijkswaterstaat) en hulpdiensten, kan voorkomen dat u als exploitant van de locatie voor verrassingen komt te staan.

 
Quivium
Verkeerskundig advies

Tel. 0541-356767
Email:
Wij streven er naar om de
informatie op deze website actueel te houden.
Desondanks kan aan de informatie op deze website geen
enkel recht worden ontleend. Quivium is een private onderneming
en is op geen enkele wijze verbonden met welke overheidsinstantie dan ook.

Contact - Voorwaarden - Privacyverklaring - Disclaimer - Website: Dinkel Systems